10.6 C
Zwolle
donderdag 9 april 2020
No menu items!
Home Column Perikelen

Perikelen

Je telefoon meenemen naar het toilet. Het lijkt me meer een vrouwendingetje, maar vandaag doe ik het.

Ik zit met perikelen in mijn hoofd. Die dagelijkse. Die iedereen kent of heeft. Ik moet iets kwijt. En dan heb ik het niet over mijn toiletbezoek, maar het idee in mijn hoofd voor deze nieuwe column.

Gisteren kwam het al naar boven, toen ik koffie bleek te hebben gezet met een oude coffeepad. Het door mij tot slootwater benoemde drankje deed me denken aan soortgelijke situaties die zich kunnen voordoen.

Ik deel er graag een paar met je. Ter herkenning. En wellicht voor mij persoonlijk omdat het fijn is bevestigd te krijgen dat ik niet de enige ben die ze heeft..

Zoals de strooibus die je op het grote gat blijkt te hebben geschoven in plaats van de kleine, en je oliebol plotsklaps is getransformeerd naar een mierzoete deegbal met suikergebergte.

Het lipje van het pak drinken die je er aftrekt, zonder dat het pak open is gegaan. Je je nog afvraagt of je iets anders deed dan eerder, of dat het toch een fabrieksfoutje betreft.

Het moment waarop de deur dicht valt, en je je beseft dat de sleutels nog op het aanrecht liggen. En dat een reservesleutel bij iemand achterlaten toch eigenlijk best een goed idee was.

Het kwartje dat op het schoolplein valt, wanneer je ouders van klasgenootjes met gymtassen ziet lopen, en een stemmetje in je hoofd alleen maar ‘oeps’ kan uitspreken.

Het lege vriesvak die je open trekt, wanneer je lunchpakketjes wilt klaarmaken. En je toch nog een paar seconden overtuigd blijft van je eigen gedachte dat je nog brood had.

De denkbeeldige handdoek die je van het haakje probeert te pakken na het douchen. Je nog even verbaasd rondkijkt waar deze is gebleven. En de twijfel opkomt of je hem wel had gepakt.

Het kliekje uit de koelkast dat je wilt opwarmen, maar de spontane groei van onverklaarbare verschijnselen op het voedsel je dwingt om alsnog te gaan koken.

De wekker van je telefoon die ‘s morgens vroeg afgaat op die vrije dag, omdat je bent vergeten dat je hem nog aan had staan. Terwijl je had bedacht om eindelijk een keer uit te slapen.

Het theebiscuitje dat in je kopje valt bij het dopen. Waarmee een heerlijke drank en een lekker hapje ineens samensmelten tot een vies papje.

De film of het boek die je geboeid in een ruk uit leest, maar een open einde blijkt te hebben, en alle opties nog open blijven.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar ik moet nu echt mijn telefoon aan de kant leggen.
Ik voel nattigheid, heb even andere dingen aan mijn hoofd..

Perikelen.. je kent het wel.

Het toiletpapier is op.

Sandor Quatfass
Sandor Quatfasshttps://www.sandorquatfass.nl
Helpt Gedreven Ondernemers, Bloggers en Publishers op hun pad naar Succes | eBusiness Coach | Media & Marketing | Ondernemer | Blogger | Publisher

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Meest Populair

Kinderogen

Ik spring op. “Wow, kijk!” En ik wijs naar de lucht. De mensen om me heen kijken me vreemd aan. Zij...

Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink

Aannemer Heijmans is gestart met de werkzaamheden voor herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Het doel...

Bevrijdingsdag van Zwolle op 14 april

Dinsdag 14 april is de Bevrijdingsdag van Zwolle. Dan is het 75 jaar geleden dat Zwolle door de Canadezen werd bevrijd...

Kringloop Zwolle overspoelt met spullen

Doordat veel bewoners in onze gemeente momenteel thuis zijn en het voorjaar aanbreekt, wordt er massaal opgeruimd.

Recente Reacties