10.6 C
Zwolle
donderdag 9 april 2020
No menu items!
Home Nieuws Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink

Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink

Aannemer Heijmans is gestart met de werkzaamheden voor herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te creëren. Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers, meer groen en een veiligere oplossing voor de rotonde.

Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in november afgerond. Wat er precies per fase staat te gebeuren delen we in dit bericht.

Tijdens de werkzaamheden die in de komende maanden plaatsvinden blijven de winkels geopend en bereikbaar. Als het nodig is, wordt verkeer omgeleid. Dit wordt dan duidelijk met borden aangegeven. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.

Wat gaat er precies gebeuren en wanneer?
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Op de kaart en in de omschrijving hieronder is te zien en te lezen welke fase wanneer op de planning staat.

Thomas a Kempisstraat: 14 april t/m 22 mei (oranje)
Tijdens de eerste fase van deze straat wordt de weg opengebroken om te versmallen. Hier worden een nieuwe rijbaan, parkeerplaatsen en trottoirs gerealiseerd. Ook komen er nieuwe groenstroken en bomen. Het verkeer wordt omgeleid via de Bisschop Willebrandlaan, Rhijnvis Feithlaan, Diezerkade en Van Wevelinkhovenstraat. Het advies is om te parkeren bij ’t Streekien.

Thomas a Kempisstraat: 25 met t/m 3 juli (groen)
In deze tweede fase worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als in fase 1, maar dan in het verlengde van de straat. Op de kaart is te zien waar precies de werkzaamheden plaatsvinden.

Blekerswegje: 6 juli t/m 7 augustus (geel)
Hier wordt de straat opengebroken. Er wordt een nieuw riool en een kademuur aangelegd, dit gebeurt met hergebruikte stenen. De parkeerplaatsen van het Blekerswegje zijn grotendeels niet bereikbaar.

Blekerswegje: 10 augustus t/m 4 september (blauw)
In het tweede deel van het Blekerswegje gaan we verder met de aanleg van een nieuw riool. Ook wordt er gewerkt aan het aanleggen van parkeerplaatsen, de rijbaan en het troittoir met nieuwe en hergebruikte gebakken stenen. De bewoners blijven bereikbaar.

Brink: 7 september t/m 13 november (roze)
In deze fase wordt de rotonde verwijderd. Ook hier wordt een nieuw riool aangelegd. De kruising wordt opnieuw ingericht met groenstroken en nieuwe gebakken stenen. Het verkeer leiden we om via de Bisschop Willebrandlaan, Rhijnvis Feithlaan, Diezerkade en Van Wevelinkhovenstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Meest Populair

Kinderogen

Ik spring op. “Wow, kijk!” En ik wijs naar de lucht. De mensen om me heen kijken me vreemd aan. Zij...

Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink

Aannemer Heijmans is gestart met de werkzaamheden voor herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Het doel...

Bevrijdingsdag van Zwolle op 14 april

Dinsdag 14 april is de Bevrijdingsdag van Zwolle. Dan is het 75 jaar geleden dat Zwolle door de Canadezen werd bevrijd...

Kringloop Zwolle overspoelt met spullen

Doordat veel bewoners in onze gemeente momenteel thuis zijn en het voorjaar aanbreekt, wordt er massaal opgeruimd.

Recente Reacties